Založ si blog

FIVA world rally 2016 – Svetová rally historických vozidiel na Slovensku

Svetová rally historických vozidiel 2016 organizovaná pod záštitou Prezidenta Slovenskej Republiky a organizácie FIVA (Federation Internationale des Vehicle Anciens) klubom združujúcim fanúšikov a priaznivcov historických vozidiet a motocyklov – AMK – VCC Piešťany (Automotoklub – Veterán car club Piešťany) je za nami.

V dňoch 7.6.-12.6.2016 ste mali možnosť vidieť 74 unikátov z jedenástich krajín sveta práve u nás, v kúpeľmom mieste Piešťany, v srdci (problémami zmietanej) Európy.

 

Našu krajinu navštívili autá ako Hispano Suiza, Ford A, Isotta Fraschini, Chevrolet Tourer, Ford Murray, Marmon Big, Dousenberg, Alvis Speed a veľa iných.

Najvzdialenejšími účastníkmi boli jazdci z Argentíny, no nechýbali ani zástupcovia Čiech, Rakúska, Nemecka, Talianska, Dánska,…a samozrejme aj Slovenska.

 

Na svoje si prišli nielen fanúšikovia starých automobilov, ale aj priaznivci historických bicyklov, americkej vojenskej techniky, historického odievania a maľovania a dokonca aj kočíkov, pamätajúcich ešte detské časy našich starých rodičov.

 

Prierez značkou MINI názorne na vystavených modeloch na Kúpeľnom ostrove predstavil klub združujúcich majiteľov práve tejto značky.

 

Počasie nám trošku počas týždňa podchvíľou štrajkovalo, avšak počas hlavného programu bola sobota tým pravým letným slnečným dňom priam volajúcim všetkých na sprievodné atrakcie, ponúkané  na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch vrámci FIVA World Rally 2016.

 

Ťahákom pre priaznivcov rýchleho športu bol 15-násobný majster sveta Giacomo Agostini, ktorý spolu s Petrom Balážom zaujali nielen „statickou“ autogramiádou, ale aj rýchlymi okruhmi na motorkách na dráhe piešťanského letiska.

 

Každoročne sa Fiva world rally stretáva s veľkým ohlasom a účastníkmi sú majitelia historických vozidiel z celého sveta. Predposledná akcia prebiehala v roku 2015 vo Švajčiarsku. Nasledujúci rok je plánovaná v Poľsku.

V každom prípade sa tento rok tak účastníci FIVA World Rally 2016 ako aj hlavný komisár FIVA zhodli, že naša akcia predčila akékoľvek ich očakávania.

A pevne verím, že si ju užili aj návštevníci z celého Slovenska.

 

(fotky nájdete už čoskoro na www.piestanskezlatestuhy.sk)

 

Aj vy ste tam boli? Dajte mi vedieť vaše názory, postrehy a nápady v kometároch.

Moja prvá hodina jogy

25.09.2018

Dušu aj svoje telo treba brať komplexne. Je potrebné ich harmonizovať a aj nasýtiť… …Teória Prvý krát som sa ako pozorovateľ stretla s jogou na škole, keď moja spolubývajúca, poctivá praktikantka domácej jogy pri nej zaspala. Týmto som jogu, ako takú vyškrtla z môjho zoznamu športových aktivít. Veď šport, pri ktorom zaspím, nie je športom, a [...]

Honba za zlatým vajcom

13.10.2017

Honba za zlatým vajcom, alebo prečo sa naháňame za nepodstatnosťami. Na sklonku života ľudia obvykle bilancujú čo zažili, čo dosiahli, kam sa až dostali. Čím to je, že je väčšina ľudí nespokojná? Čudujete sa? Ja nie. Naháňame sa za prácou, kariérou, kvôli šéfovi, za všetkými tými materiálnymi prejavmi úspechu. Nové auto, nový byt, kuchyňa, drahá [...]

Paródia života, alebo ako som zmeškala vlak

10.03.2017

Neočesaná rýchlo hádžem do kabelky telefón a kľúče a vyrážam autom na vlakovú stanicu. Samozrejmeee … Predomňa sa pichne vodič ktorý asi včera úspešne absolvoval autoškolu. Vlečieme sa 40kou. …a môj vlak sa nezadržateľne blíži k Mestu. Moje nervy zlyhávajú a s motorom vytočeným na maximum (ako aj moje nervy) obieham toho debila s napočudovanie dobrým [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Ada STAR

Prekrývanie mojich rôznych záujmov je viac než zrejmé...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 58551x
Priemerná čítanosť článkov: 4182x

Autor blogu