Založ si blog

Nájdené financie pána Fica

Cestou do práce, aby sa človek dozvedel nové informácie si zapne rádio a musí sa len hneď z rána „vytočiť“.

 

Reportér citoval pána Fica, ktorý sa vyjadril na margo zlepšujúceho sa stavu plnenia a čerpania financií slovenského štátu. Pán Fico tvrdil, že štát úspešne zvýšil vstupy do štátneho rozpočtu a to odhaľovaním zločinnosti pri daňových kontrolách podvodných daňových subjektoch.

A prečo ma táto, v podstate dobrá, informácia tak vystredila?

 

Naša spoločnoť je mesačným platcom DPH, čo znamená, že DPH z faktúr od dodávateľov si môžeme požiadať od štátu vrátiť.

Z pohľadu času to znamená, že ak napríklad v januári dostaneme faktúru od dodávateľa (ktorú musíme uhradiť samozrejme vrátane DPH), DPH z tejto faktúry si vo februári uplatníme v daňovom priznaní a štát nám uvedenú DPH vráti až v ďaľšom mesiaci.

Aké to bolo ale prekvapenie, keď nám v poslednom momente, čiže jeden deň pred vrátením DPH zo štátu, prišla daňová kontrola (tu len podotýkam, že Finančný úrad mal cca 2 mesiace na jej vykonanie bez toho aby nám musel uvedenú DPH zadržať, no začal ju až v posledný deň!).

S daňovými kontrolami mám akú takú skúsenosť, no opäť nastalo moje prekvapenie, keď kontrolóri namiesto niekoľkohodinovej kontroly, ktorú sme všetci mohli mať za sebou za jeden deň, prišli, vypýtali si zopár dokumentov a odvtedy sa mi už dva mesiace vyhýbajú s odôvodnením, že nemajú čas kontrolu dokončiť.

 

Vážený pán Fico, ak sa dostávate k dodatočným prostriedkom na financovanie Vašich výdajov týmto spôsobom, aspoň nebalamuťte ľudí báchorkami o riešení daňových únikoch.

 

Štát nám a aj iným spoločnostiam neoprávnene a úmyselne zadržiava financie, tak veľmi potrebné na chod firmy. A čo s tým môžeme urobiť? Žiadať za toto nedobrovoľné prefinancovávanie schodku štátneho rozpočtu úroky? (Ak my zaplatíme neskoro, musíme za to štátu platiť. Nemalo by to byť aj obrátene?)

Môžeme len dúfať, že daňová kontrola skončí čo najskôr a peniaze nám štát vráti. Veď podľa informácií od iných firiem existujú spoločnosti, ktoré čakajú na svoje peniaze aj rok. Takže vlastne…môžeme byť zatiaľ radi….

Moja prvá hodina jogy

25.09.2018

Dušu aj svoje telo treba brať komplexne. Je potrebné ich harmonizovať a aj nasýtiť… …Teória Prvý krát som sa ako pozorovateľ stretla s jogou na škole, keď moja spolubývajúca, poctivá praktikantka domácej jogy pri nej zaspala. Týmto som jogu, ako takú vyškrtla z môjho zoznamu športových aktivít. Veď šport, pri ktorom zaspím, nie je športom, a [...]

Honba za zlatým vajcom

13.10.2017

Honba za zlatým vajcom, alebo prečo sa naháňame za nepodstatnosťami. Na sklonku života ľudia obvykle bilancujú čo zažili, čo dosiahli, kam sa až dostali. Čím to je, že je väčšina ľudí nespokojná? Čudujete sa? Ja nie. Naháňame sa za prácou, kariérou, kvôli šéfovi, za všetkými tými materiálnymi prejavmi úspechu. Nové auto, nový byt, kuchyňa, drahá [...]

Paródia života, alebo ako som zmeškala vlak

10.03.2017

Neočesaná rýchlo hádžem do kabelky telefón a kľúče a vyrážam autom na vlakovú stanicu. Samozrejmeee … Predomňa sa pichne vodič ktorý asi včera úspešne absolvoval autoškolu. Vlečieme sa 40kou. …a môj vlak sa nezadržateľne blíži k Mestu. Moje nervy zlyhávajú a s motorom vytočeným na maximum (ako aj moje nervy) obieham toho debila s napočudovanie dobrým [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Ada STAR

Prekrývanie mojich rôznych záujmov je viac než zrejmé...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 58557x
Priemerná čítanosť článkov: 4183x

Autor blogu