Založ si blog

Prvý klubový výjazd SPARTAKom

spartak zbokuPrvý klubový výjazd za nami!

Pred štartom sme dotiahli všetky šróbiky, matice, skontrolovali olej, doliali vodu, vybehli na benzín s aditívom, autíčko pekne naleštili (ručne…) a plní očakávania sme čakali na prvú väčšiu a dlhšiu jazdu.

Samozrejme nemôžem zabudnúť na super vec, ktrorú som dostala ako darček (darčeky sa akosi začali točiť okolo náhradných dielov na Spartaka 🙂 ) – šilt proti slnku na predné sklo auta. Starý, špinavý a rokmi zapadaný šilt sme rozobrali, vyčistili, naleštili a pred klubovým výjazdom nasadili na tátoša z dôb dávno minulých.

 

Klubový  výjazd začínal v sobotu ráno v Piešťanoch, takže prvou úlohou bolo dostať sa po vlastnej osi (ako tomu my motoristi hovoríme) na miesto určenia vybraté pánom B.  Na okraji mesta sa nás zišla celkom početná skupinka motoristov. Tátoše naleštené, poniektoré so slovenskou vlajkou.

Výjazd bol braný rodinne. Žiadna veľká propagácia, žiadne predháňanie sa v dobových kostýmoch, proste p*o*h*o*d*i*č*k*a. Každý prišiel aby ukázal dáke tie zmeny na svojom autíčku, prípadne sa pokochal novým prírastkom, pozhováral sa so známymi a kamarátmi, dozvedel sa o novinkách a akciách, či poprípade pozháňal dáky ten náhradný diel, alebo rovno celé auto.

 

Ako to vlastne celé dopadlo?

Domov sme prišli.
Spotená machuľa na chrbáte môjho trička naznačovala že aký taký boj zvedený bol. Veď už len nezvyk pri preraďovaní „mierne“ vytrasenou páčkou pod volantom mi dal značne zabrať (najmä „hádzanie“ trojky). Ovšem, kto sa nevzdá, skončí ako víťaz, a….príde do cieľa.

A aké bolo skóre? nuž

vyvrela voda – 0-krát

nenaštartovalo – 1-krát

zhaslo – 2-krát

super pocit za volantom  x-krát  🙂

To, že spartak nenaštartoval, bolo spôsobené nedobíjaním baterky – čiže ide sa opravovať dynamo a regler

…vždy sa niečo…

Ale o tom je veterán.

 

 

Moja prvá hodina jogy

25.09.2018

Dušu aj svoje telo treba brať komplexne. Je potrebné ich harmonizovať a aj nasýtiť… …Teória Prvý krát som sa ako pozorovateľ stretla s jogou na škole, keď moja spolubývajúca, poctivá praktikantka domácej jogy pri nej zaspala. Týmto som jogu, ako takú vyškrtla z môjho zoznamu športových aktivít. Veď šport, pri ktorom zaspím, nie je športom, a [...]

Honba za zlatým vajcom

13.10.2017

Honba za zlatým vajcom, alebo prečo sa naháňame za nepodstatnosťami. Na sklonku života ľudia obvykle bilancujú čo zažili, čo dosiahli, kam sa až dostali. Čím to je, že je väčšina ľudí nespokojná? Čudujete sa? Ja nie. Naháňame sa za prácou, kariérou, kvôli šéfovi, za všetkými tými materiálnymi prejavmi úspechu. Nové auto, nový byt, kuchyňa, drahá [...]

Paródia života, alebo ako som zmeškala vlak

10.03.2017

Neočesaná rýchlo hádžem do kabelky telefón a kľúče a vyrážam autom na vlakovú stanicu. Samozrejmeee … Predomňa sa pichne vodič ktorý asi včera úspešne absolvoval autoškolu. Vlečieme sa 40kou. …a môj vlak sa nezadržateľne blíži k Mestu. Moje nervy zlyhávajú a s motorom vytočeným na maximum (ako aj moje nervy) obieham toho debila s napočudovanie dobrým [...]

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Ada STAR

Prekrývanie mojich rôznych záujmov je viac než zrejmé...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 58004x
Priemerná čítanosť článkov: 4143x

Autor blogu